18 August 2015

PERBEZAAN ANTARA ISTERI DAN GIRLFRIEND PADA PANDANGAN SEORANG SUAMI






Perumpamaan dan ungkapan yang popular yang selalu dibincang dan perkatakan oleh kebanyakan laman sosial terutama Whatsapp ialah Isteri macam tv girlfriend macam handphone.

Dirumah tengok tv
pergi keluar bawa handphone.

Kadang-kadang seronok tengok tv tetapi selalunya
masa banyak habis main handphone.

Tv percuma sepanjang hayat, tapi
handphone kalau tak bayar servis line
talian akan ditamatkan serta merta..

Tv saiznya besar, berat tapi Hp cute, comel,
ramping dan banyak butang
boleh picit dan boleh dibawa ke mana-mana pada bila-bila masa saja..

Kos penyelengaraan tv murah aje, lagipun jarang rosak, tapi Hp..
mak oii.. mahalnya selalu meragam pula tu.

HP bila kita bercakap dgn dia... dia jawab semula.... TV asyik nak kita dengar je dia cakap...
Yang sadisnya Tv ada remote control tetapi Hp takde.
Cuma satu je kelebihan Tv, takde virus.

Tapi Hp sekali kena virus...habislah!

JADI.. JANGAN PENING KEPALA,SAYANGILAH TV ANDA

Baca.. amal dan sampaikan kepada kekawan yang banyak buat hal...😂